Magyar vándor - a thread for Hungarians [GROUP]

Discussion in 'Accountability Partners' started by Luke_Fapwalker, Jul 25, 2013.

 1. luke3

  luke3 Guest

  Pontosan. Csakúgy, mint egy születésnap vagy névnap. Egyébként hála isten, hogy Facebookon el lehet rejteni a születési dátumot, így nem akar nekem senki jókat kívánni. A névnapot sajnos nem lehet.

  Illetve nem is az fájna, hogy jókat kívánnak (nyilván), hanem az, hogy valószínűleg 1-2 emberen kívül minden ismerősöm leszarná. Sokszor csak ámulok, amikor másoknak 100 vagy még több ember kíván boldog születésnapot, meg amikor több százan lájkolják a profilképüket, ha lecserélik. Nekem meg nincs olyan posztom, amit 10 embernél több lájkolt volna valaha. Jó, persze nekem nincs is több száz (vagy ezer!) ismerősöm, meg igazából akik vannak, azoknak is a 90%-ával egyáltalán nem beszélek. (Egy átlagos pornófüggő vagyok...)

  ---

  Egyébként ezen a materializmuson már egy ideje gondolkodom. Létezik egy "minimalista" eszme (vagy mi), ami az általános értelmezéssel szemben nem csak mobiltelefon és számítógép operációs rendszerek külső megjelenésével kapcsolatos, hanem kiterjed az élet minden területére. Vannak, akik egészen kimaxolják, már-már hajléktalanként élnek. Az alapfilozófia annyi, hogy szabadulj meg mindentől, ami nélkül tudsz élni.

  Persze van ennek ilyen esztétikai jelentősége is, ami nekem szintén tetszik (pl. baromira utálom a mintás pólókat, mintás szőnyegeket, mintás tapétákat, utálom a dísztárgyakat -- na jó, néhány minimalista (absztrakt) festmény azért jöhet).

  És ha már úgysem lelem örömömet semmi földi jóban, akkor egyértelmű, hogy a minimalizmus a követendő irány számomra. Csak amíg nem egyedül él az ember, addig nehéz úgy alakítani az életet.
   
 2. luke3

  luke3 Guest

  Én nem akarom kimaxolni a minimalizmust, egyszerűen csak tetszik a mögöttes "eszme". Tele van a szobám olyan tárgyakkal, amiket soha se vagy kurva ritkán használok. A dísztárgyakat sem szeretem. Valahogy úgy lehetne megfogalmazni, hogy minél kevesebb dolgod van, annál boldogabb vagy. És minél idősebb leszek, ezt annál inkább így gondolom. Sem a tárgyak, sem a pénz nem boldogít.

  http://www.theminimalists.com/

  Van az a GIF, hogy az emberek asztaláról mi minden tűnt el, és ezzel párhuzamosan mi minden lett digitális, és a végén csak egy laptop marad az asztalon. Na, nekem az ilyesmi nagyon bejön. Úgy képzelném el a saját nappalimat is, hogy nincs sehol semmi csicsa, csak egy stílusos kanapé, tv, esetleg egy asztal, és max. 1 db festmény a falon. Ennyi. Semmi más. Sem könyvespolc, sem vitrin, semmi. A szobám is olyan lenne, hogy 1 db asztal, az ágy, és kb. ennyi. Nincs másra szükségem.

  Hálószoba pl. (bár én azt a telefont is kivágnám onnan :D ).
   
 3. luke3

  luke3 Guest

  Kiderítetted azóta?

  Az utóbbi időben megint nagyon foglalkoztat a téma, és csináltam is 1-2 tesztet, hogy mióta utoljára teszteltem, változott-e valami. Hát nem nagyon, nagyrészt INTJ eredményeket kaptam megint, meg egy ISTJ-t. De igazából mostanában sokkal közelebb érzem magam egy ISTJ-hez.
   
 4. luke3

  luke3 Guest

  Ha nem nagy gond, töltsd már ki ezt: http://www.humanmetrics.com/cgi-win/jtypes2.asp

  Csak azért érdekelne, hogy a pornó- vagy egyéb függőség kialakulása csak 1-1 személyiségtípust érint, vagy teljesen random?

  Engem amúgy baromira érdekel a téma. Főleg azért, mert csomó dolog van, ami csak 1-1 személyiségtípusra jellemző, meg ha tudod a saját személyiségtípusodat, akkor utána tudsz nézni, hogy mik az erősségeid, mik a gyengéid, hogyan tudsz ezeken javítani... Szerintem érdekes téma.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 5. luke3

  luke3 Guest

  Vajon jövő ilyenkor is még ide fogok irkálni, vagy 2015-ben sikerül leszoknom?
   
 6. luke3

  luke3 Guest

  Én idén még nem csaptam ki. ;D

  Amúgy én tavaly se tettem már újévi fogadalmat.
   
 7. luke3

  luke3 Guest

  Főleg, hogy még csak 2-a van. :D
   
 8. luke3

  luke3 Guest

  Na, tegnap nem sok kellett volna, hogy kiverjem, csak nem volt WC-papír a szobámban, aztán hajnali 2 óra után nem volt kedvem kiosonni érte.
   
 9. luke3

  luke3 Guest

  Igazából megint ott tartok, hogy inkább törölném magam erről a fórumról, aztán megint szünetet tartanék...

  Igazából kurvára nem a PMO a legnagyobb problémám, sőt. És a PMO megvonás nem oldja meg a problémáimat.

  Picsába mindennel...
   
 10. luke3

  luke3 Guest

  Na, nem bírtam tovább, végre egyedül voltam itthon közel 3 hét után, muszáj volt. :(
   
 11. luke3

  luke3 Guest

  Új taktika. Minden hónapban egy általam választott napra megengedem magamnak a pornó nézést, és ha úgy látom jónak, a faszverést is.

  Mintha hasonlóval már próbálkoztam volna, nem is emlékszem már.

  Valamit muszáj lépnem.

  Úgyhogy akkor erre a hónapra ennyi volt...
   
 12. luke3

  luke3 Guest

  Társaság? Vagy mert le akarnál szokni, csak nincs motiváció. Nálam ez van legalábbis. Az elmúlt 10 év megmutatta, hogy akármit csinálok, nem változik semmi. Meg már nagyon semmi célom nincs is az életben. Meg semmiben nem lelem örömöm sem. Csak élek egyik napról a másikra.

  Insanity is doing the exact... same fucking thing... over and over again expecting... shit to change... That. Is. Crazy.

  Amúgy persze az általam pár napja felállított taktikát sem tudtam betartani...
   
 13. luke3

  luke3 Guest

  Hasonlót én is csináltam már. Mondjuk én mindig képeket csináltam. Tavaly nyáron pl. sorozatlövéssel toltam (tudod, amikor csinál sok képet egymás után magától a telefon). Kezemben volt a telefon, a fényerőt minimálisra tettem (így úgy látszott, mintha ki lenne kapcsolva), megnyomtam a fényképezést, aztán forgattam a kezemben gyanútlanul a telefont, közben meg csináltam jó pár jó minőségű fotót a villamoson/buszon/vonaton. Aztán hazamentem és kivertem rájuk...
   
 14. luke3

  luke3 Guest

  De amúgy most úgy tűnhet, hogy mekkora undorító állatok vagyunk, de az az igazság, hogy több sráctól is hallottam már (sőt, szemtanúja is voltam), hogy ilyen sunyiban csinálnak képeket és utána arra verik otthon. Van egy nagy nőcsábász ismerősöm ("barát"-nak nem nevezném, nekem olyanok nincsenek), tök férfias, jóképű meg minden, barátnője is van, de ő ilyet rendszeresen csinál. Meglát BÁRHOL egy jó csajt, már kapja is elő a telefonját és fényképezi. Van, amikor egész feltűnően.
   
 15. luke3

  luke3 Guest

  Amúgy most jöttem rá, hogy egy megközelítést még sosem próbáltam ki az eddig eltelt 2 év alatt: hogy rendszeresen verjem, de pornó nélkül. Mindig úgy gondoltam, hogy én sokkal inkább pornó függő vagyok, mint maszturbálás, de mindig a kettőt egyszerre próbáltam abbahagyni. Lehet, hogy inkább úgy kéne, hogy 90 napig rendszeresen verem, de pornó nélkül, és csak azután hagynám abba azt is.

  Főleg, hogy ilyet amúgy csomó embernél látok itt, de mindig kétkedve tekintettem rájuk, mondván, hogy annak nincs értelme...

  Olyat próbáltam többször is, hogy nem maszturbáltam, de néztem pornót. De az sem annyira jött be.
   
 16. luke3

  luke3 Guest

  So, how's it hanging?
   
 17. luke3

  luke3 Guest

  Nekem most már 5. napja nincs se P, se M, se O. 8)

  Amit csináltam: vettem "prosztata nem rosszindulatú megnagyobbodására" való gyógyszerféleséget. Nincs gond a prosztatámmal (legalábbis nem tudok róla), de a benne lévő anyagok úgy hatnak a prosztatára, hogy csökkentik a szervezetedben a DHT szintet. A DHT többek között a kanosságot is erőteljesen befolyásolja. Kevesebb DHT > enyhébb kanosság. Talán 1,5 hete szedem. Mellette minden nap megiszok 2 bögre csalánteát (szintén DHT csökkentő), és 2 evőkanál tökmagolajat (DHT csökkentő ez is).

  Aztán már évek óta gondolkodtam azon, hogy tartok egy vegetáriánus hónapot egyszer, amikor egyáltalán nem eszek húst 1 egész hónapig. Most jött el az ideje ennek is, úgyhogy már 5. napja teljesen vega is vagyok (vegetáriánus = csak húst nem eszik, vega = semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik/iszik). Közben azt is megtudtam, hogy több tanulmány szerint is a vegetáriánusok DHT szintje jelentősen alacsonyabb a normális diétán lévőknél.

  Úgy érzem, hogy a csökkent DHT abszolút egy flatlineba vágott, úgyhogy eddig jó. Persze az is lehet, hogy csak placebo. :D Egyelőre maradok a vega étrenden, ha tetszik, akkor tovább is, mint 1 hónap, és majd meglátjuk, hogy úgy képes leszek-e 90 napig nem magamhoz nyúlni.
   
 18. luke3

  luke3 Guest

  Ja, meg még annyit tennék hozzá, hogy legközelebbi rokonaink, a csimpánzok is mindenevők, de táplálékuk 2%-át teszi ki hús. A többi mind növényi eredetű. Egy átlagos embernek ezzel szemben a hús az elsődleges táplálékforrás, ami nem biztos, hogy rendben van.

  Amúgy azon is gondolkodtam, hogy - ugyan én nem vagyok vallásos, de - ha jól tudom a Biblia is csak vasárnaponként engedélyezi a húsevést, lehet, hogy nem véletlenül.
   
 19. luke3

  luke3 Guest

  Mármint miben nem hiszel? Ezek tények.

  De amúgy nem elsősorban a PMO leszokás miatt leszek/lettem vega. Csak ha már az lettem, akkor az is pozitívum, hogy segít a PMO leszokásban is.
   
 20. luke3

  luke3 Guest

  Na, itt különbözünk, mert a mi családunkban mindig is sok húst ettünk. Gyakorlatilag minden nap. A csirkemellért ülni tudtam volna, az a kis zsenge hús isteni.

  Az utóbbi fél évben meg különösen sok húst ettem (paleo étrend), napi 1+ kg.

  Ez nyilván a DHT szintemre sem volt jótékony hatással, ami szerintem nálam genetikailag amúgy is magasabb, tehát hogy normális szintre essen vissza, ahhoz DHT csökkentő étrenden kell élnem (= vega étrend).
   

Share This Page